Een plaats waar het kind met zijn ouders opgroeit !

We streven ernaar een plaats te zijn waar ouders een luisterend oor en steun in de opvoeding van hun kind kunnen vinden. We zij er om onze ideeën en suggesties te delen met de ouders die ernaar vragen. We stellen eveneens boeken en tijdschriften ter beschikking over de aankomst van een baby, kinderpsychologie, …

We zijn zeer aandachtig voor de psychomotorische en cognitieve ontwikkeling van het kind. Deze ontplooiing wordt van dichtbij bekeken door de opvoedsters.

We begeleiden het kind in de eerste stappen : eerste glimlach, met de handen spelen, zich alleen verplaatsen en alleen stappen, zindelijkheid, praten, humor, …

We volgen het ritme die de ouders voor hun kind aanvoelen, met name voor wat betreft het voedsel en de netheid.

Speelruimte

Het kinderdagverblijf is een speelse ruimte, een plaats van leven en blijheid die ruimte laat voor fantasie, spontaniteit, humor en medeplichtigheid, een plaats waar een kind kind kan zijn, zijn persoonlijkheid opbouwt dankzij het spelen en het speelgenot.

Het ontwikkelen van een eigen persoonlijkheid

We laten de kinderen beslissingen en initiatieven nemen om hun toekomstige persoonlijkheid te stimuleren.

Creativiteit en ontwaken

Dankzij activiteiten en gerichte ateliers helpen we de kinderen eigen creativiteit en zintuigen te ontwikkelen. We stimuleren verbale- en lichaamstaal, intellectuele, gevoels- en psychologische ontwikkeling met spelletjes en lectuur.

Een eigen geheime plek

Één van onze zorgen is het respecteren van de intieme momenten van het kind, door het alleen te laten spelen en zo de verbeelding en de persoonlijkheid te stimuleren.

Herkenningstekens

We creëren herkenningstekens die de dag, de week en het jaar ritmeren.

We vieren de seizoenen, de feestdagen (Kerstmis, Carnaval, Drie Koningen, Pasen, Moederdag, Vaderdag, Verjaardagen, Muziekfeesten, Sinterklaas, etc.). De ouders en de familie zijn gedurende deze feesten welkom, om samen een aangenaam moment door te brengen.

Verwondering en verbeelding

We helpen de kinderen een open geest en veel verbeelding te hebben. We moedigen hun verwondering aan door samen verwonderd te zijn…